Zipcar komt naar Brussel

02/06/16 om 10:44 - Bijgewerkt om 10:44

Bron: Belga

Zipcar, een van de grootste autodeelsystemen ter wereld laat vandaag weten dat er in de loop van dit jaar een nieuw autodeelsysteem naar Brussel komt. Deze oplossing vindt steeds meer ingang in de stad.

Deze aankondiging werd gisteren gedaan door Pascal Smet, minister voor openbare werken en mobiliteit in het Brussels hoofdstedelijk gewest. Men lichtte het "free floating" autodeelsysteem toe en startte de aanvraagprocedure voor de nodige toelatingen die de organiserende bedrijven nodig hebben. België wordt het zevende Europese land waarin Zipcar beschikbaar zal zijn. Volgens de verwachtingen zullen er in 2024 wereldwijd 23,4 miljoen gebruikers zijn voor autodeelsystemen in grote steden.

In 2014 waren dat er amper 2,4 miljoen. Dergelijke systemen bieden met deze nieuwe service een gedeeltelijke oplossing voor de congestie en de luchtvervuiling. Zipcar moet vanaf 14 september 2016 operationeel zijn in Brussel. Gebruikers kunnen hun voertuig gelijk waar maar wel binnen een bepaalde geografische zone oppikken en weer achterlaten. De Zipcar-gebruikers hebben een vloot van Peugeots 208 exclusief ter beschikking. Het zijn wagentjes die geknipt zijn voor stadsgebruik. De zijn compact, hebben een lage emissie en kunnen tot vijf personen vervoeren. (Belga)

Onze partners