Zelfrijdende Volvo's in China

11/04/16 om 14:06 - Bijgewerkt om 14:06

Bron: Belga

Volvo wil starten met het geavanceerdste experiment voor autonoom rijden in China waarbij 100 wagens betrokken zullen worden.

Zelfrijdende Volvo's in China

Zelfrijdende Volvo's in China © BELGA

De Zweedse constructeur wil starten met het geavanceerdste experiment voor autonoom rijden in China, waarbij lokale bestuurders op openbare wegen zelfrijdende wagens zullen testen in het dagelijks verkeer. Bij het experiment zouden tot 100 wagens betrokken zijn. Volvo zal in de komende maanden onderhandelingen starten met geïnteresseerde steden in China om uit te maken welke stad kan zorgen voor de noodzakelijke vergunningen, regelgeving en infrastructuur om het experiment te laten doorgaan.

Volvo gelooft dat de introductie van technologie voor autonoom rijden het aantal auto-ongevallen zal verminderen en ook overvolle wegen zal vrijmaken, de vervuiling zal verminderen en bestuurders in staat zal stellen waardevoller gebruik te maken van de tijd die ze doorbrengen in hun wagen. Het automerk, waarvan de naam synoniem is met autoveiligheid sinds het in 1959 de veiligheidsgordel uitvond, vervult een pioniersrol in de ontwikkeling van autonome rijsystemen als onderdeel van zijn visie dat tegen 2020 niemand nog sterft of ernstig gewond raakt in een nieuwe Volvo. "Autonoom rijden kan een grote bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid. Hoe sneller zelfrijdende wagens op de weg rijden, hoe sneller er levens zullen worden gered," stelt Hakan Samuelsson, President & Chief Executive van Volvo."(Belga)

Onze partners