Zeldzame Voisin op het circuit van Montlhéry

06/06/16 om 07:57 - Bijgewerkt om 07:57

Bron: Belga

Het circuit van Montlhéry is vaak het decor voor prestigieuze evenementen. In september mogen we ons verwachten aan enkele zeldzame Voisin-modellen die terugkeren naar de plek waar ze destijds records hebben neergezet.

Liefhebbers van bijzondere auto's uit de jaren '20 en '30 kunnen het weekend van 24 en 25 september best vrijhouden in hun agenda. Naar aanleiding van de Grandes Heures Automobiles (LGHA) zullen vier bijzondere Franse sportwagens hun opwachting maken op de Autodrome de Linas-Montlhéry.

Het gaat om vier exemplaren van Avions Voisin: een van de zeldzame C1 Competition (uit 1921), een C3 uit 1922 maar ook de bijzondere C6 Laboratoire uit 1923 en de Speed Record van 1927. Deze laatste verpulverde op Montlhéry maar liefst 17 snelheidsrecords. 90 jaar later komt deze bolide voor het eerst terug naar de omloop. Al die tijd was de Voisin in handen van een Californische verzamelaar. Voor Franse autoliefhebbers moet dit een unieke gebeurtenis worden.

Op het LGHA-evenement zullen ook nog 200 andere klassieke auto's en motoren te zien zijn. Ze zullen allemaal op het legendarische circuit rijden. De eerste editie van de Grandes Heures Automobiles werd in 2015 georganiseerd. Dit jaar kan je tickets kopen in voorverkoop via de website van het evenement. Volwassenen betalen 16 euro per persoon.(Belga)

Onze partners