Zeldzame Mercedes G650 Landaulet te koop in België

26/09/17 om 13:40 - Bijgewerkt om 13:42

Bron: Belga

Op 6 oktober wordt in Knokke door Bonhams één van de 99 exemplaren van de exclusieve en extravagante Mercedes-Maybach G650 Landaulet geveild.

Deze zeldzame SUV werd gelanceerd op het autosalon van Genève, waar de hele reeks van 99 exemplaren meteen werd verkocht. Het is de eerste keer dat een van deze voertuigen openbaar wordt geveild. Een unieke kans om eigenaar te worden van een van de meest indrukwekkende, luxueuze en exclusieve 4x4-modellen ooit. Bonhams verwacht dat de auto zijn aankoopprijs van 630.000 euro (exclusief btw) ruimschoots zal overschrijden.

Met zijn potente 630 pk sterke Mercedes AMG V12-biturbomotor onder de kap biedt deze terreinwagen de ultieme combinatie van prestaties en luxe. Hij is meer dan 5 meter lang en 2 meter hoog en heeft een bodemvrijheid van een halve meter dankzij zijn portaalassen. De G650 gaat dan ook geen enkel terrein uit de weg. Onder zijn extreem, hoekig koetswerk schuilt een bijzonder luxueus limousine-interieur. Volledig neerklapbare, individuele zetels met verwarming en massagefunctie zorgen samen met de lederen tafeltjes voor een decadent comfort terwijl het stoffen panoramadak zich met een druk op de knop laat openen.

De auto wordt aangeboden als een liefdadigheidslot en de opbrengst gaat naar Laureus Sport For Good. Die liefdadigheidsinstelling werd in 2000 opgericht nadat Nelson Mandela tijdens de Laureus World Sports Award verklaarde dat "sport de kracht heeft om de wereld te veranderen". (Belga)

Onze partners