Yamaha Tracer 700 : bijzonder polyvalent

22/04/16 om 11:23 - Bijgewerkt om 11:23

Bron: Belga

De nieuwe Yamaha Tracer 700 werd ontwikkeld op basis van de MT-07 maar deze sportieve roadster wordt hier omgetoverd tot een GT trail voor de weg.

Hij is minder sportief en minder uitgesproken roadster maar hij is een stuk toegankelijker dan zijn grote zus, de Tracer 900. Deze nieuwe Tracer 700 komt met een 689 cc grote tweecilinder "crossplane"-motor met 74 pk en 68 Nm. Door een krukas van 270° te gebruiken, levert de motor een erg lineair koppel in combinatie met pittige prestaties zodat de motor ook op een bochtig parcours prima presteert.

Deze versie komt bijzonder comfortabel uit de hoek. Om te stabiliteit te vergroten bij hogere snelheden en dan vooral met een duozit en bagage, werd de tracer 700 voorzien van een langere achterbrug (1.450mm) en aangepaste afstelmogelijkheden voor de demping voor en achter. Vooraan komen er remmen met een dubbele schijf van 282 mm en remzadels met vier zuigers. In combinatie met het ABS-remsysteem zorgt dat voor krachtige en veilige vertragingen. Omdat de motor erg zuinig is, beschikt hij met een 17 liter grote tank over een behoorlijke autonomie. Yamaha voorziet ook een manueel instelbare windbescherming, net als handbeschermers met ingebouwde richtingaanwijzers. Deze motor koppelt dagelijks gebruiksgemak aan rijplezier, ook op lange trajecten. De Tracer 700 belooft een machine te zijn voor motorrijders die een echte reismachine willen aan een schappelijk tarief, al is de exacte prijs nog niet bekend. (Belga)

Onze partners