Yamaha toont 04GEN concept

11/04/16 om 10:07 - Bijgewerkt om 10:07

Bron: Belga

Het eerste motorsalon van Vietnam heeft zopas de deuren geopend. Yamaha toont er een concept van een nieuwe stadsscooter.

Deze 04GEN concept oogt elegant en getuigt van een neo-retrodesign. Een en ander oogt geslaagd maar leunt wel aan bij het alom bekende Vespa-design. Een belangrijk detail is de transparante bekleding waardoor je vrij zicht hebt op de aandrijving en de vering. Het geheel werd erg verfijnd afgewerkt.

Deze 04GEN concept oogt ook anders wanneer hij anders wordt belicht. Volgens Yamaha is dit veel meer dan een detail want men wil de scooter op deze manier een eigen identiteit geven. Studies tonen immers aan dat de meeste klanten voor een bepaalde scooter kiezen omwille van het design. Deze 04GEN concept volgt de 01GEN op die we al in 2014 zagen. Dat was een motor met een dubbele voortrein. Even later zagen we de 02GEN, een rijdende zetel met elektroaandrijving, gevolgd door de 03GEN, een neo-retroscooter met drie wielen. Deze 04GEN concept heeft een vormgeving die erg dicht bij de productieversie lijkt te staan. Wordt vervolgd. (Belga)

Onze partners