Yamaha en Abarth maken samen een heel speciale motor

14/11/16 om 15:21 - Bijgewerkt om 15:24

Bron: Belga

Een recente en verrassende toenadering tussen Yamaha en Abarth leidde tot een stijlvolle en aparte realisatie: hier is de XSR900 Abarth.

Yamaha en Abarth maken samen een heel speciale motor

Yamaha en Abarth maken samen een heel speciale motor © BELGA

De modellen van het "Sport Heritage" gamma van Yamaha kennen een mooi succes. Vooral de XSR900, de roadster met nostalgische trekjes, valt erg in de smaak. Ook Yamaha is dat succes van de customs niet ontgaan en bestelde de voorbije jaren verscheidene speciale modellen bij gereputeerde tuners, zoals Shinya Kimura en Roland Sands. Dit keer vond Yamaha een partner bij Abarth, dat een sterke reputatie onder de sportwagenbouwers geniet, om zeer beperkte reeks van een "Café Racer" te bouwen. Deze XSR900 Abarth krijgt de driecilinder 850cc met 115 pk in het frame die borg moet staan voor pittige prestaties. Wat de speciale aankleding betreft, vallen vooral de carbon onderdelen, de titanium Akrapovic-uitlaat en de exclusieve grijze Abarth-lak op.

Van de XSR900 Abarth zullen slechts 695 exemplaren geproduceerd worden, waarvan de 95 eerste stuks op 17 januari 2017 om 14 uur via internet worden aangeboden. De overige 600 motorfietsen arriveren bij de Yamaha-verdelers vanaf april 2017. Om de presentatie van de Yamaha XSR 900 Abarth te vieren, onthulde Abarth eveneens zijn nieuw conceptmodel 695 Tributo XSR: een Abarth in een grijze tint en met rode details die verwijzen naar de stijl van de XSR van Yamaha. (Belga)

Onze partners