Waarom u het Autosalon moet bezoeken

09/01/13 om 18:11 - Bijgewerkt om 18:11

Qua aanbod wordt het 91e Autosalon van Brussel het meest diverse ooit, zegt voorzitter Thierry van Kan van organisator Febiac.

Waarom u het Autosalon moet bezoeken

© Belga

Qua aanbod wordt het 91e Autosalon van Brussel (11 t.e.m. 20 januari) het meest diverse ooit, zegt voorzitter Thierry van Kan van organisator Febiac. "Het autosalon is een fantastisch gemak om de verschillende modellen met elkaar te vergelijken."

Het autosalon opent vrijdag zijn deuren voor het grote publiek. Zoals steeds in de onpare jaren gaat de aandacht naar Lichte Bedrijfsvoertuigen, Vrijetijdsvoertuigen en Tweewielers. Dit salon krijgt dan ook vaak de bijnaam 'Klein Salon'. Ten onrechte, vindt Thierry van Kan.

Divers aanbod

"In vierkante kilometer is dit salon zelfs groter dan het zogenaamde 'Groot Salon'," aldus de Febiac-voorzitter, die liever van 'het autosalon van de oneven jaren' spreekt.

"Er staan meer soorten wagens tentoongesteld. Het aanbod aan privéwagens is dan wel kleiner dan op het autosalon van de even jaren, maar er is nu een mix met bedrijfswagens, moto's en scooters en zelfs fietsen en lichte luchtvaartuigen."

Fikse kortingen Bovendien zijn er volgens Van Kan dit jaar veel nieuwigheden op het autosalon en mogen bezoekers naar goede gewoonte rekenen op fikse kortingen.

"Constructeurs zwaaien met de klassieke salonkortingen van januari en gratis opties. Die kortingen krijg je ook bij de dealers, maar het autosalon biedt een fantastisch gemak om de modellen met elkaar te vergelijken."

Liefde

Febiac hoopt circa 400.000 bezoekers te mogen verwelkomen in de paleizen van Brussels Expo. "Dat is een fantastisch cijfer als je naar het aantal Belgen kijkt en de vergelijking met andere motor shows in Europa maakt," aldus nog Van Kan.

"Het bewijst dat de liefde van de Belg voor de auto nog steeds groot is."

Lees meer over:

Onze partners