Volvo V90 Cross Country maakt comeback

19/09/16 om 12:26 - Bijgewerkt om 12:30

Bron: Belga

Sinds de lancering van het eerste Cross Country-model (XC70), nu bijna 20 jaar geleden, is de naam van Volvo sterk gelinkt aan dit type robuuste alleterreinbreaks. Nu komt de volgende generatie er aan.

Volvo V90 Cross Country maakt comeback

Volvo V90 Cross Country maakt comeback © BELGA

Met erg strenge winters en een grondgebied dat voor ruim 77 procent uit bossen en meren bestaat, is Zweden uitstekend geschikt om voertuigen in extreme klimatologische omstandigheden te ontwikkelen en te testen. Die expertise komt vooral duidelijk terug in het Cross Country-gamma van Volvo. Zo ook bij de nieuwe V90 Cross Country, die uitpakt met designelementen die verwijzen naar de polyvalentie van het voertuig, met zowel avontuurlijke als elegante accenten. Thomas Ingenlath, Senior Vice President van Volvo Cars zei hierover: "Het design van een Volvo Cross Country is geen stijloefening of een esthetische ingreep. Het gaat echt om de expressie van zijn reële capaciteiten."

De lancering van de productie is voorzien voor de herfst van dit jaar in de fabriek in het Zweedse Torslanda. Zoals verwacht maakt de S90 XC volop gebruik van de technologie van de verwante S90 break, met onder de motorkap enkel dwarsgeplaatste viercilinders. Op benzine zijn er de T5 (254 pk), T6 (320 pk) of de T8 plug-in hybride goed voor 407 pk. Dieselrijders hebben de keuze uit de D3 (150 pk), D4 (190 pk) of D5 (235 pk).(Belga)

Onze partners