Volvo toont concepts van nieuwe 40-reeks

19/05/16 om 11:33 - Bijgewerkt om 11:33

Bron: Belga

Enkele fraaie conceptwagens geven een voorsmaakje van de nieuwe generatie van de 40-familie van Volvo die wellicht weer in Gent van de band zal lopen.

Volvo toont concepts van nieuwe 40-reeks

Volvo toont concepts van nieuwe 40-reeks © BELGA

De Zweedse constructeur met Chinese banden (via Geely) kijkt verder uit naar de toekomst. Dat werd intussen weer iets concreter met de 40.1 en 40.2 concept cars die de voorlopers zijn van de nieuwe generaties compacte SUV's en breaks en berline en coupés. Deze studiemodellen zien er niet alleen fraai en strakgelijnd uit, ze herbergen ook heel wat toptechnologie aan boord. Zo wordt er gebruik gemaakt van de Compact Modular Architecture, een platform dat dienst zal doen voor de toekomstige kleinere tot middelgrote modellen van Volvo en meteen geschikt is voor een elektrische aandrijving.

Dat is dus een stevige hint dat het Zweedse merk ook op zijn compactere modellen naast de traditionele benzine- en dieselmotoren, eveneens hybrides en elektrische versies zal aanbieden. Volvo lichtte al een tipje van de sluier met de Twin-Engine, een hybride 1,5 liter-driecilinder op benzine, gekoppeld aan zeventrapsautomaat met dubbele koppeling, die tot 250 pk zou kunnen produceren. Een 100% elektrische versie zou 350 km ver geraken. En ook een vierwielaangedreven variant met een elektromotor achteraan zou tot de mogelijkheden behoren. Het eerste concrete resultaat van deze concepts wordt de nieuwe Volvo XC40 die volgend jaar op de markt komt.(Belga)

Onze partners