Volvo S90 Excellence is salon op wielen

02/11/16 om 14:24 - Bijgewerkt om 14:25

Bron: Belga

Volvo toonde eerder al enkele uiterst luxueuze studiemodellen die de premiumambities van het Zweeds-Chinese merk moesten duidelijk maken. Met de S90 Excellence wordt dat plaatje nu heel concreet.

Volvo S90 Excellence is salon op wielen

Volvo S90 Excellence is salon op wielen © BELGA

Volvo pakte al een paar keer uit met zeer luxueuze concepten die lieten uitschijnen dat het Zweedse merk dat in Chinese handen is, van plan was zich te wagen in het topsegment van weelderig uitgeruste berlines. Er bestaat al een verlengde versie van de S90 en die kreeg nu een erg verfijnde aankleding in de Excellence-versie, die zo een waarachtig salon op vier wielen wordt.

Het opmerkelijkste item is de Lounge Console die de plaats inneemt van de stoel rechtsvoor. Hij geeft de passagier achteraan een voetbankje en doet meteen dienst als multimediacentrum met een groot scherm waarop onderweg naar een film gekeken kan worden. Dat kan onder de lichtinval van een groot panoramisch dak, gezeten in de zeer comfortabele, verstelbare fauteuils, en sippend van champagne in een kristallen glas uit de gekoelde bar aan boord. Uiteraard is de afwerking van het interieur van uitzonderlijk niveau en is een chauffeur noodzakelijk om volop van de luxe aan boord te genieten.

De Volvo S90 Excellence zal in de Chinese fabriek in Daqing gebouwd worden. Meteen ook de markt waar het merk de decadente S90 XXL vooral hoopt te slijten. Voor de aandrijving zorgt de T8 plug-in hybride combinatie.(Belga)

Onze partners