Volvo lanceert aanwervingscampagne voor ingenieurs

31/08/16 om 09:53 - Bijgewerkt om 09:53

Bron: Belga

Om de ontwikkeling van een nieuwe generatie veiligheidstechnologieën, autonoom rijden en elektrische aandrijving te versnellen, lanceert Volvo de grootste aanwervingscampagne uit de 89-jarige geschiedenis van het merk.

De constructeur wil ruim 400 ingenieurs aanwerven in de komende 12 maanden. Ze hebben voornamelijk softwareprogrammeurs nodig. De meerderheid van die nieuwe medewerkers zal op de R&D-afdeling van de centrale zetel in Göteborg (Zweden) werken. De constructeur opent ook een nieuw ontwikkelingscentrum in de universiteitsstad Lund, in het zuiden van Zweden. Daar kunnen vanaf september 35 medewerkers aan de slag.

De voorbije maand kondigde Volvo ook een samenwerking aan met de autodeelservice Uber. Ze gaan samenwerken aan de ontwikkeling van de autonoom rijdende auto. De autobouwer gaf ook aan dat ze dit jaar een project opstarten met autonoom rijdende auto's in Londen en China. Volgend jaar komt het Drive Me-project ook naar Göteborg.

Op vlak van elektrische aandrijving en plug-in hybrids speelt Volvo overigens een voortrekkersrol want van elk nieuw model dat de volgende jaren zal worden gelanceerd, komt een plug-in versie. In 2019 wordt ook het eerste (van een reeks) elektrisch aangedreven modellen gelanceerd.(Belga)

Onze partners