Volvo creëert nieuwe concept car met Autodesk (video)

08/02/12 om 16:30 - Bijgewerkt om 16:30

Volvo heeft het succes en de snelle introductie van zijn 'Concept You'-auto voor een groot gedeelte te danken aan de ontwerp- en visualisatiesoftware van Autodesk. De Zweedse autobouwer liet eind vorig jaar voor het eerst een volledig werkend conceptmodel zien op de Frankfurt Motor Show.

Volvo creëert nieuwe concept car met Autodesk (video)

Na het grote succes van Volvo's Concept Universe op de Shanghai Motor Show in april 2011 stond het ontwerpteam onder grote druk om voor de beurs in Frankfurt, dus binnen enkele maanden, een werkend model met compleet interieur te presenteren van de Concept You-auto.

Volvo, dat onlangs van eigenaar wisselde, wil met zowel Concept Universe als met de doorontwikkeling Concept You zijn visie over de toekomst van luxe personenwagens over het voetlicht brengen.

Sneller en goedkoper Net als Volvo zoeken steeds meer autofabrikanten hun toevlucht tot Autodesk Alias om het complete ontwerpproces te stroomlijnen en hun nieuwe ontwerp sneller en goedkoper op de markt te krijgen.

Binnen hun ontwerp-workflow hebben de designers van Volvo ook Autodesk Showcase ingezet om hun ideeën te visualiseren en deze in al hun facetten snel te presenteren aan het designmanagementteam en de directie. De inzet van Autodesk-software heeft er al met al toe geleid dat er op de beurs in Frankfurt al een concept te zien was dat aan de journalisten en de bezoekers zeer enthousiaste reacties ontlokte.

Volvo maakte al geruime tijd gebruik van Autodesk-software, en is recentelijk een Platinum Support-klant geworden. Dit houdt in dat Volvo in rechtstreeks contact staat met Autodeskexperts en mee kan denken over de ontwikkeling van Alias en andere pakketten.

Lees meer over:

Onze partners