Volkswagen plant meer dan 30 nieuwe elektrische voertuigen tegen 2025

22/06/16 om 19:26 - Bijgewerkt om 19:26

Bron: Belga

Matthias Müller, de grote baas van Volkswagen, heeft gisteren het toekomstplan "Together - Strategy 2025" onthuld, dat volgens de constructeur uit Wolfsburg zal bijdragen tot de grootste verandering in de geschiedenis van het bedrijf met het oog op de omvorming van de core business en het zoeken naar nieuw inkomenspotentieel.

Volkswagen plant meer dan 30 nieuwe elektrische voertuigen tegen 2025

Volkswagen plant meer dan 30 nieuwe elektrische voertuigen tegen 2025 © BELGA

Bij de voertuigen en aandrijvingen zal de focus op de elektrische mobiliteit liggen. Op dat gebied plant de groep een omvangrijk offensief: in de komende tien jaar moeten in totaal meer dan 30 puur elektrisch aangedreven (met een accu als voeding) voertuigen (BEV) op de markt gebracht worden. Het aandeel van die voertuigen in de wereldwijde personenwagenmarkt zou dan volgens schattingen al rond een kwart kunnen bedragen. Voor de eigen BEV-productie in 2025 voorspelt de Volkswagen-groep een volume van twee tot drie miljoen exemplaren, goed voor een aandeel van ca. 20 tot 25% in de verwachte totaalomzet.

Omwille van het in de komende jaren snel stijgende marktvolume van elektrische voertuigen zal de Volkswagen-groep bovendien ook de ontwikkeling van batterijtechnologieën als nieuw competentiedomein lanceren. De strategische opties om het daarbij behorende extra inkomenspotentieel te benutten worden momenteel grondig geëvalueerd.

Een andere speerpunt bij de omvorming van de activiteiten is de creatie van nieuwe competentiedomeinen. Zo wil de groep in het domein van autonoom rijden en artificiële intelligentie zelf de nodige ressources ontwikkelen. Het doel is om tegen het einde van dit decennium een zelf ontwikkelde en competitieve technische oplossing voor autonoom rijden (Self-Driving System, SDS) goedgekeurd te krijgen.(Belga)

Onze partners