Volkswagen op 94ste salon van Brussel

14/12/15 om 08:46 - Bijgewerkt om 08:46

Bron: Belga

De Volkswagen-stand op het salon van Brussel 2016 zal een oppervlakte van 2.500 m2 hebben. Je vindt het merk in paleis 11, waar ook Audi, Seat en Skoda hun opwachting maken. De twee sterren van de stand worden het prototype van de nieuwe Tiguan en de Coupé Concept GTE.

Die laatste is de voorbode van de volgende generatie berlinemodellen uit het topgamma van VW. Deze vierdeurscoupé beschikt over een vooruitstrevende plug-in hybride aandrijving. Hij combineert een 1.4 TSI benzinemotor met een achttrapsautomaat. De elektromotor werd in de versnellingsbak geïntegreerd. De energie komt uit een lithium-ion batterij. Deze Coupé Concept GTE kan tot 50 km zuiver elektrisch rijden en haalt een topsnelheid van 130 km/u. Volgens de NCCE-verbruikscyclus verbruikt deze wagen 2,3 l/100 km en stoot hij slechts 55 gram CO2/km uit.

De nieuwe Tiguan is de eerste SUV van de VW groep die het MQB-platform gebruikt. Er komen 3 versies van de Tiguan. Om te beginnen is er de R-Line, die eerder sportief is. Er komt een klassieke wegversie en een variante die bedoeld is voor offroadwerk. Er volgt eveneens een Tiguan GTE met plug-in hybride aandrijving en een vermogen van 160 kW/218 pk. Deze Tiguan GTE krijgt een zonnepaneel ingebouwd die voor hernieuwbare energie zorgt. Met die stroom zou je op jaarbasis 1.000 km elektrisch (zonder emissie) kunnen rijden.(Belga)

Onze partners