Volkswagen lanceert Atlas

31/10/16 om 11:49 - Bijgewerkt om 11:51

Bron: Belga

Volkswagen stelde zopas de nieuwe Atlas voor. Deze grote SUV blinkt vooral uit met zijn interieurruimte en biedt plaats aan zeven personen. De Atlas richt zich in de eerste plaats op de Amerikaanse markt.

Volkswagen zal de nieuwe Atlas ook in de Verenigde Staten produceren, in de fabriek in Chattanooga, Tennessee, waar de Passat reeds van de band loopt. Dat is geen toeval want deze grote SUV is qua formaat uitermate geschikt voor de Amerikaanse markt, waar de downsizing trend nog niet zo sterk is doorgedrongen als in onze contreien. De Atlas is dan ook erg stevig uit de kluiten gewassen met een lengte van 5.037 mm, een breedte van 1.979 mm en een hoogte van 1.768 mm, en wordt meteen ook het grootste model in het Amerikaanse VW-gamma. Deze dimensies leveren uiteraard heel wat interieurruimte op. Zo biedt de Atlas zeven zitplaatsen, verdeeld over drie zetelrijen waarvan de laatste opklapbaar is, samen met de nodige bagageruimte.

Voor de aandrijving is er keuze uit een 2.0 TSI viercilinder turbo met 238 pk en de krachtigere 3.6 VR6 (280 pk), die beide aan een 8-trapsautomaat gekoppeld worden. Standaard worden enkel de voorwielen aangedreven, maar de krachtigste variant is optioneel ook met vierwielaandrijving verkrijgbaar. In het aanbod zitten geen diesels, maar dat is logisch omdat de Atlas zijn carrière in de Verenigde Staten start en er voorlopig geen plannen zijn om deze XXL SUV naar Europa te brengen.

De Atlas draagt duidelijk het recentste VW design-DNA in zich met strakke lijnen die visueel benadrukt worden door de led-verlichting rondom. Verder is de uitrusting zeer compleet met de nieuwste snufjes op vlak van multimedia, comfort en veiligheid. (Belga)

Onze partners