Volkswagen Golf GTI raceklaar

22/03/16 om 08:26 - Bijgewerkt om 08:26

Bron: Belga

De Volkswagen Golf GTI is een icoon in de autowereld en keert dit seizoen terug naar de racecircuits in de nieuwe TCR Series om wellicht weer enkele nieuwe pagina's autosportgeschiedenis te schrijven.

Zopas leverde Volkswagen Motorsport de eerste exemplaren van de nieuwe 330 pk sterke Golf GTI TCR. In totaal zullen in 2016 20 bolides uit Wolfsburg aantreden in de verschillende nationale en internationale TCR-competities via acht verschillende teams, waaronder het Belgische W-Racing team en Delahaye Racing Team. Deze GTI's zullen het niet alleen opnemen tegen hun merkgenoten, maar ook tegenover de wagens van andere merken, zoals de Honda Civic, Seat Leon, Ford Focus en Opel Astra.

De automerken en organisatoren verwachten erg veel van dit nieuwe toerwagenkampioenschap, dat met een vrij eenvoudig technisch concept budgetvriendelijk wil blijven om zo een ruim deelnemersveld bij elkaar te krijgen. Deze TCR-bolides zijn ook eigen land te bewonderen. Op 6 en 7 mei zakt de internationale serie af naar Spa-Francorchamps, waar twee weken later (22 mei) ook de eerste manche van het Belgisch kampioenschap wordt verreden. Een niet te missen afspraak voor racefans. (Belga)

Onze partners