Volkswagen Amarok krijgt V6 diesel

30/05/16 om 17:14 - Bijgewerkt om 17:14

Bron: Belga

Pick-ups worden steeds comfortabeler en luxueuzer. Ook de Volkswagen Amarok, die initieel als werkpaard werd gepositioneerd, zwicht vandaag onder druk van de concurrentie. Volkswagen lepelt immers een 3.0 V6-motor onder de kap van deze "premium" pick-up.

Volkswagen Amarok krijgt V6 diesel

Volkswagen Amarok krijgt V6 diesel © BELGA

Pick-up modellen krijgen de jongste tijd steeds meer SUV-trekjes, zowel op vlak van uitrusting als onder de motorkap. Daarom breidt VW het motorgamma (dat tot nu toe slechts uit een 2.0 TDI-diesel bestond) uit met een 3.0 V6. Deze zelfontbrander levert 224 pk en een riant koppel van 550 Nm. Deze V6-motor wordt altijd met een achttrapsautomaat geleverd.

De topsnelheid bedraagt 193 km/u en hij spurt in 7,9 seconden van 0 tot 100 km/u. Het interieur van de Amarok wordt ook iets ruimer omdat de voorstoelen extra verstelmogelijkheden krijgen. Verder wordt de VW pick-up bedacht met een vernieuwd dashboard, een aangepast tellercluster en een up-to-date infotainment met heel wat connectiviteitsmogelijkheden. Het ganse systeem kan je middels de knoppen aan het stuur bedienen. Vanaf het Aventura afwerkingsniveau heb je ook recht op schakellepels aan het stuur. Exacte prijzen zijn vandaag nog niet bekend.(Belga)

Onze partners