Vliegende start voor motoren en scooters in 2016

14/04/16 om 15:18 - Bijgewerkt om 15:18

Bron: Belga

Volgens FEBIAC (de Belgische Federatie van de Automobiel- en Tweewielerindustrie) zijn in de eerste drie maanden van dit jaar 10,5% meer nieuwe motoren en scooters ingeschreven vergeleken met dezelfde periode in 2015.

Vliegende start voor motoren en scooters in 2016

Vliegende start voor motoren en scooters in 2016 © BELGA

Met 6.676 inschrijvingen van nieuwe motoren en scooters in de eerste drie maanden van dit jaar, is de start van 2016 één van de beste van de voorbije jaren. Van januari tot en met maart steeg het aantal inschrijvingen van nieuwe gemotoriseerde tweewielers met 10,5% ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Vooral in de maanden januari en februari waren er verrassend veel inschrijvingen. Dat is des te opvallender omdat de wintermaanden traditioneel niet direct de periode zijn waarin veel nieuwe motoren en scooters in het verkeer worden gebracht.

Januari was wel een 'salonmaand' en de sector liet weten daar goede zaken te hebben gedaan. Maar de meeste op het Salon bestelde motoren worden pas bij het seizoenbegin (einde maart, begin april) uitgeleverd. Nieuwe en vernieuwde modellen blijken een factor in de stijging van de inschrijvingen van nieuwe motoren en scooters. In de modellen-top 10 van het eerste kwartaal staan er vier motoren die in 2015 en 2016 voor de eerste maal in de showrooms verschenen.

Niet alleen ons land, maar ook in onze buurlanden zijn de eerste drie maanden sterk geweest. Cijfers van de ACEM (de Europese vereniging van motorfabrikanten) wijzen uit dat er in de hele EU sprake is van een groei van 11,5% in de registratie van nieuwe gemotoriseerde tweewielers (zowel bromfietsen, als scooters en motoren). Honda voert de Belgische verkoopstatistieken aan met 16,2 % van de nieuwe inschrijvingen, gevolgd door BMW (13,7 %), Yamaha (10,4 %), Piaggio (7,6 %) en Kawasaki (7,5 %). (Belga)

Onze partners