Vijfde generatie Nissan Micra

29/09/16 om 15:06 - Bijgewerkt om 15:09

Bron: Belga

Nissan zet in Parijs de nieuwe Micra onder de spots. Deze compact wordt groter dan zijn voorganger en verhuist naar het drukbezette B-segment waar hij een concurrent wordt voor onder andere de Mazda 2, de Ford Fiesta, Opel Corsa en de Renault Clio.

Vijfde generatie Nissan Micra

Vijfde generatie Nissan Micra © BELGA

Deze nieuweling oogt een stuk dynamischer dan de vierde generatie Micra en sluit perfect aan bij de vormgeving die eerder op de Sway-conceptwagen werd aangekondigd. Vooraan zie je de V-vorm in het radiatorrooster en de deurgrepen van de achterste zijdeuren werden weggewerkt in de C-stijl. Nissan geeft ook aan dat je deze Micra verregaand zal kunnen personaliseren. Onder de motorkap voorziet Nissan twee benzinemotoren. Er is de 0,9 driecilinder turbomotor met 90 pk en er komt een 1.0 (zonder turbo) die 73 pk levert.

Nissan roeit ook een beetje tegen de stroom in want dit compacte wagentje zal - in tegenstelling tot zijn voorganger - ook weer met een 1.5 dieselmotor (van Renault-origine) beschikbaar zijn. Deze zelfontbrander is eveneens 90 pk sterk. De Japanse constructeur voorziet ook heel wat elektronische rijhulpmiddelen die tot nu toe niet in dit compacte segment werden geleverd. Deze nieuwe Micra zal in de Franse Renault-fabriek van Flins worden geassembleerd. De eerste Micra's zullen al in maart in de Belgische toonzalen staan. (Belga)

Onze partners