Vijf EuroNCAP-sterren voor de nieuwe Renault Koleos

22/09/17 om 20:18 - Bijgewerkt om 20:19

Bron: Belga

De nieuwe Renault Koleos behaalde de maximumscore van 5 sterren op de EuroNCAP crashtesten.

Vijf EuroNCAP-sterren voor de nieuwe Renault Koleos

Vijf EuroNCAP-sterren voor de nieuwe Renault Koleos © BELGA

De nieuwe SUV van de Franse constructeur scoorde dus voortreffelijk in de tests van Euro NCAP. De nieuwe Koleos behaalde 90 procent voor de bescherming van volwassenen, 79 procent voor de bescherming van kinderen, 62 procent voor de bescherming van voetgangers, en 75 procent voor de rijhulpsystemen.

Het voertuig geniet van een stalen subframe voor de motor met een zeer hoge vloeigrens en een passagierskooi van staal met hoge treksterkte beschermt de passagiersruimte in zelfs de lastigste omstandigheden. De veiligheidsuitrusting omvat standaard twee frontale airbags die de manier waarop ze worden opgeblazen afstemmen op de aard van de aanrijding en de positie van de inzittende, twee zijdelingse airbags voor de borstkas en de schouder vooraan, twee gordijnairbags, anti-whiplashhoofdsteunen voor- en achteraan, voorzetels met antidoorschuifsysteem, zetels achteraan met Isofix-bevestigingen voor kinderzitjes volgens de i-Size-norm, en veiligheidsgordels voorzien van een gordelspanner met krachtbegrenzer voor alle passagiers.

Wat de actieve veiligheid betreft, wordt de basisuitrusting van de Koleos (antislipsysteem, nieuwste stabiliteitsregeling, elektronische remkrachtverdeling, vertrekhulp op hellingen, enz.) nog aangevuld met een pakket rijhulpsystemen (ADAS) van de nieuwste generatie. Via de R-LINK 2-tablet kunnen functies als het actieve noodremhulpsysteem (AEBS City en Inter-Urban), de rijstrookwaarschuwing (LDW), de dodehoekwaarschuwing (BSW) of de verkeersbordherkenning worden ingesteld.(Belga)

Onze partners