Verbluffende teaservideo voor nieuwe Lamborghini

21/04/12 om 10:08 - Bijgewerkt om 10:08

Lamborghini stelt op het Autosalon van Peking volgende week een nieuw SUV-model voor. Om dat kracht bij te zetten, creëerde de Italiaanse luxesportwagenfabrikant een verbluffende teaservideo.

Verbluffende teaservideo voor nieuwe Lamborghini

© Reuters

Het gerucht over een derde model van Lamborghini, naast de Gallardo en de Aventador, deed al enkele weken de ronde, nu bevestigt de constructeur.

Van het design worden voorlopig slechts de contouren getoond maar een en ander oogt extreem, zoals we van Lamborghini gewend zijn. Onder de motorkap zou een V10 (zoals in de Gallardo en de Audi R8 5.2) of misschien zelfs de V12 motor worden gebruikt. De bolide moet 600 pk krijgen en in vier seconden optrekken van 0 tot 100 kilometer per uur.

Officieel is er nog geen naam bekend maar in de wandelgangen circuleert 'Urus' steeds luider. Afgelopen week lekten de eerste beelden (bekijk op autoexpress.co.uk) van hoe de wagen eruit zou zien.

Om de hype rond de nieuwe wagen te vergroten, lanceerde Lamborghini vrijdag een indrukwekkende teaservideo, waarin de vier natuurelementen centraal staan:

(KVDA)

Lees meer over:

Onze partners