Vandoorne RACB Driver of the Year

18/12/15 om 09:41 - Bijgewerkt om 09:41

Bron: Belga

Gisterenavond vond de traditionele eindeseizoensceremonie van de RACB plaats. GP2-kampioen en McLaren F1-testrijder Stoffel Vandoorne werd er unaniem tot 'Driver of the Year' verkozen.

Vandoorne RACB Driver of the Year

Vandoorne RACB Driver of the Year © BELGA

Het was geen verrassing dat François Cornelis, President van de Royal Automobile Club of Belgium, de felbegeerde trofee dit jaar aan Stoffel Vandoorne mocht overhandigen. Een bekroning die door zijn uitzonderlijke prestaties in de GP2 Series meer dan gerechtvaardigd is.

Deze titel wordt toegekend door de autosportjournalisten, samen met de tien best geplaatste rijders van de laatste stemronde. Het was niet meer dan logisch dat Stoffel Vandoorne dit jaar de laureaat was. De jonge Belg zette in zijn tweede GP2-seizoen een uitzonderlijke prestatie neer met zeven overwinningen en 15 podiumplaatsen, een absoluut record in deze serie, die bekend staat als de wachtkamer van de Formule 1. Daar zit Vandoorne als Mclaren F1-testrijder al met één been in, maar toch ziet het er niet naar uit dat hij reeds in 2016 op de F1-grid zal verschijnen.

Verder ging de titel van 'Rookie of the Year' naar Dries Vanthoor (Formula Renault 2.0), Freddy Loix kreeg de Honorary Mention voor zijn hele carrière, en DG Sport Competition werd bekroond tot 'Team of the Year'.(Belga)

Onze partners