Unieke expo met droomwagens uit verleden op Autosalon Brussel

09/01/12 om 14:24 - Bijgewerkt om 14:24

Tijdens de 90e editie brengt Febiac op een unieke expo nog eens de droomwagens samen die de automobielgeschiedenis tekenden.

Unieke expo met droomwagens uit verleden op Autosalon Brussel

Donderdag 12 januari opent het Auto- en Motorsalon van Brussel zijn deuren voor het publiek. Tijdens deze negentigste editie brengt organisator Febiac op een unieke expo nog eens de droomwagens samen die de automobielgeschiedenis tekenden.

Zo worden in het centraal gelegen paleis 6 een tweetal voertuigen uit elk van de voorbije decennia getoond: een sportieve wagen die kenmerkend was voor de betreffende periode, en een exclusief, luxueus voertuig.

Al de tentoongestelde sport- en luxewagens hebben elk op hun beurt bijgedragen tot de geschiedenis van de automobiel. De ene door zijn uitmuntend comfort en zijn imago, de andere door zijn revolutionaire technologische voorsprong en zijn indrukwekkende prestaties.

Er zijn modellen uit de jaren 20 aanwezig, maar ook indrukwekkende sportroadsters, grote luxecoupés en moderne superwagens. Ondermeer de Ford T Speedster, de Delage D8-120 S Pourtout, de Chrysler Woody Town & Country en de Veritas RS zijn te bewonderen. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners