Triumph Tiger Sport evolueert

15/02/16 om 16:05 - Bijgewerkt om 16:05

Bron: Belga

De Tiger Sport is een eerder atypisch model binnen het Triumph trailgamma, omdat het de enige is die de 1050 cc grote driecilinder en 17 duims velgen gebruikt. Dit maakt duidelijk dat de motor voor straatgebruik is bedoeld. Voor modeljaar 2016 zien we enkele evoluties, voornamelijk op mechanisch vlak.

Op uiterlijk gebied zie je enkel aan de afwerkdetails en de kleuren een onderscheid. Mechanisch zijn er wel evoluties. Er komt een nieuwe generatie van de 1050 cc grote driepitter die een uitgesproken karakter heeft. De constructeur voorziet nieuw gevormde verbrandingskamers die voor extra koppel zorgen en een "free flow" uitlaat.

Net zoals de andere Tigers heeft hij een "drive by wire" systeem. We zien ook nieuwe boordelektronica, een snelheidsregelaar en een gerobotiseerde koppeling. Zo kan de bestuurder in de stad of bij lange trajecten meer ontspannen rijden. De motor is ook leverbaar met tractiecontrole met drie rijmodi: Road, Sport en Rain. Verder zien we aanpassingen aan de bekleding met een regelbare kuip, handbeschermers en nieuwe voetsteunen.

Deze nieuwe Tiger Sport werd op 12 februari voorgesteld op de London Motorcycle Show. Vanaf juni moet dit model bij de dealers staan.(Belga)

Onze partners