Triumph mikt op snelheidsrecord

24/08/16 om 15:31 - Bijgewerkt om 15:31

Bron: Belga

Na succesvolle testritten op de zoutvlakte in Bonneville (USA), bevestigt de Britse constructeur nu officieel zijn poging om het snelheidsrecord voor motoren te verbeteren. Dat moet midden september gebeuren, als het weer tenminste meezit.

Triumph mikt op snelheidsrecord

Triumph mikt op snelheidsrecord © BELGA

Deze prototypemotor werd ontwikkeld door de ingenieurs van het merk en "Triumph Infor Rocket Streamliner" gedoopt. De bekende Britse piloot en presentator Guy Martin neemt het stuur. Voor de aandrijving zorgen, net als in de Triumph rocket III motorfiets, twee 2,3 liter driecilinders met turboladers die 1.000 pk bij 9.000 t/min produceren. Deze supersnelle Triumph Infor Rocket verschilt uiteraard zeer sterk van een gewone motor. Dit tuig is bijna 8 meter lang en 60 centimeter breed, en is volledig omvat door een gestroomlijnd, koolstofvezel koetswerk.

Deze motor is ingeschreven in de klasse Division C (streamlined motorcycle) en heeft als doelstelling het huidige record dat op 606 km/u staat scherper te zetten! Voor deze recordpoging moet het team wel nog drie weken geduld oefenen, omwille van de ondergrond. Nu is de zoutlaag in Bonneville nog te zacht om stabiel te blijven bij zulke hoge topsnelheden. Als trainingsritje klokte Guy Martin op 9 augustus al een respectabele 441 km/u en verklaarde dat "de motor zeer lekker reed bij dit tempo".(Belga)

Onze partners