Tripy viert 10 jarig bestaan

08/02/16 om 07:11 - Bijgewerkt om 07:11

Bron: Belga

Tripy ontwikkelt vandaag al tien jaar speciale navigatietoestellen waarmee je in roadbook stijl wordt genavigeerd. Een en ander wordt vaak in rally's gebruikt. De Waalse firma wil zich op dit vlak nog verder ontwikkelen.

Deze GPS Tripy II werkt met software van RoadTracer Pro (voor het grote publiek) en van RiverNotes (voor professionals). Deze systemen zijn vandaag de referentie voor klassieke auto's en motorrijders. De Tripy Competition Service wordt vooral in de rallysport gebruikt. Na tien jaar ontwikkeling werd de afdeling "Tripy Rally Services" opgericht. Men kan tot 1.000 GPS-units inzetten en de service wordt gebruikt voor de grootste rally-raids ter wereld (Latijns-Amerika, China of Rusland) maar ook tijdens de meest prestigieuze evenementen zoals de Monte Carlo Historique, Tour de Corse Historique, - de Belgique, - du Maroc, - du Sénégal Historique, Neige & Glace, Rallye des Princesses, Andorra 500, Luik-Sofia-Luik, 12h de Huy, enz. Kortom, tal van belangrijke evenementen doen een beroep op deze Waalse fabrikant.

Precisie en betrouwbaarheid staan centraal bij de ontwikkeling van de producten die in Gosselies worden vervaardigd. De mogelijkheden zijn enorm want van deelnemende teams kan men de coördinaten tracken, snelheid controleren, chronometreren via GPS-signaal, roadbook aangeven, nakijken dat het roadbook werd gevolgd en in real time alle deelnemers in kaart brengen. Organisatoren kunnen op deze manier geen fouten meer maken. De verkoop van de Tripy II GPS-toestellen is in 2015 met 3 procent gestegen. In diezelfde periode is de omzet van Tripy Rally Services met 21 procent gestegen. Ruim tien evenementen op de kalender kozen in 2015 voor de diensten van Tripy Rally Services. Tripy biedt een totaal nieuwe service voor het organiseren van rally's en die vindt niet enkel in Europa maar ook wereldwijd afnemers. (Belga)

Onze partners