Toyota RAV4 krijgt ook hybride versie

22/01/16 om 12:04 - Bijgewerkt om 12:04

Bron: Belga

Toyota lanceert de nieuwe generatie van de RAV4, die nu voor het eerst ook een hybride versie krijgt.

Toyota RAV4 krijgt ook hybride versie

Toyota RAV4 krijgt ook hybride versie © BELGA

De nieuwe RAV4 Hybrid pakt uit met de nieuwste generatie van de innovatieve 'full hybrid'-aandrijving. Deze versie koppelt een 2,5 liter benzinemotor met Atkinson-cyclus aan een krachtige elektromotor en is zowel verkrijgbaar met voor- als vierwielaandrijving. De RAV4 Hybrid AWD met elektronische E-Four-vierwielaandrijving beschikt ook over een tweede, achteraan gemonteerde elektromotor die de tractie verbetert en een sleepvermogen van 1.650 kilogram verzekert, zonder de bijkomende complexiteit van een centrale aandrijfas. Met zijn totaal systeemvermogen van 197 pk is de RAV4 Hybrid vinnig en zuinig. De sprint van 0 tot 100 km/u lukt in 8,3 seconden, terwijl het brandstofverbruik beperkt blijft tot 4,9 l/100 km (115 g/km CO2).

Ook het verdere motorenaanbod kreeg een update en bestaat onder meer uit een nieuwe voorwielaangedreven versie met een handgeschakelde 2.0-turbodiesel (143 pk) en de verbeterde 2.0-benzinemotor (151 pk) met vierwielaandrijving, die naar keuze wordt geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak of een CVT-transmissie.

Tenslotte biedt de nieuwe RAV4 ook een beter rijcomfort en weggedrag, en pakt uit met de jongste innovaties op het gebied van veiligheid en technologie, zoals het 'Toyota Safety Sense'-systeem.(Belga)

Onze partners