Toyota Proace

14/09/16 om 19:49 - Bijgewerkt om 19:49

Bron: Belga

Toyota vernieuwt haar gamma bedrijfsvoertuigen en lanceert een nieuwe Proace. Die laatste bestaat als bestelwagen (Van) en als personenwagen (Verso). Je herkent de nieuwe bestelwagen meteen als een Toyota door de uitgesproken snuit die aansluit bij de jongste Toyota-modellen.

Toyota Proace

Toyota Proace © BELGA

Ondanks die merkidentiteit gaat het niet om een exclusief Toyota-product want net als bij de compacte Aygo werkt de Japanse constructeur voor dit bestelwagengamma samen met PSA. Concreert is de Proace dus het neefje van de Peugeot Expert en de Citroën Jumpy. De bestelwagen is beschikbaar in verschillende koetswerklengtes en de grootste versie heeft een laadruimte van 5,1 m3. Er worden twee dieselmotoren voorzien (1.6 en 2.0 viercilinder) met vermogens tussen de 95 en de 177 pk.

De meest zuinige versie is een 1.6 met 115 pk en 300 Nm die 5,1 l/100 km verbruikt en 133 gram CO2 per km uitstoot. Alle motoren voldoen aan de euro 6-norm en maken gebruik van AdBlue om de emissie van NOx te beperken. Net zoals bij de Personenwagens van Toyota, kunnen klanten hier voor het optionele "Safety Sense"-pack kiezen waarbij diverse rijhulpmiddelen (zoals noodremhulp, dodehoekassistent en rijstrookassistent) het ongevalrisico trachten te beperken.

(Belga)

Onze partners