Toyota Land Cruiser V8 debuteert in Brussel

11/01/12 om 16:10 - Bijgewerkt om 16:10

Toyota beleeft een bijzonder actieve periode. De Japanse constructeur zorgt niet alleen voor een ruim gamma compacte stadswagentjes en tal van hybride modellen. Er komt helemaal bovenaan het gamma andermaal een Land Cruiser V8 en die debuteert vandaag op de Brussels Motorshow.

Bedoeling is om deze grote 4x4 danig te verjongen met een verfijnder maar voornamelijk meer hedendaags design. Naast deze optische facelift gaat het comfort binnenin erop vooruit.

Het interieur werd grondig herzien en is nog steeds leverbaar met 5 of 7 zitplaatsen. Optioneel kan je kiezen voor erg verfijnde bekledingsmaterialen zoals geperforeerd of zelfs geventileerd leer.

Onder de motorkap vinden de liefhebbers van het genre een 4.6 liter grote V8-motor op benzine. Hij voldoet aan de Euro 5 emissienorm en levert 318 pk en 460 Nm aan trekkracht.

Toyota voorziet ook een diesel-alternatief. In dat geval is het een 4.5 liter grote motor die 272 pk (iets minder dan de voorganger) en 650 Nm levert. Deze zelfontbrander is wel schoner en zuiniger. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners