Toyota lanceert guitige Pixis Joy

06/09/16 om 12:33 - Bijgewerkt om 12:33

Bron: Belga

De Toyota Pixis Joy is een supercompacte, trendy stadswagen die specifiek voor de Aziatische markt werd ontwikkeld, maar ook bij ons niet zou misstaan.

Toyota lanceert guitige Pixis Joy

Toyota lanceert guitige Pixis Joy © BELGA

De Pixis Joy behoort tot de klasse van 'kei cars' in Japan. Dat zijn zeer compacte autootjes (max. 3,3 meter lang) met een kleine motor (tot 600 cc) die niet alleen handig zijn in het drukke stadsverkeer, maar ook belangrijke fiscale en andere voordelen genieten in het land van de rijzende zon. Zo ziet ook de Pixis Joy er een beetje gedrongen uit naar onze normen, maar oogt hij tegelijk zeer sympathiek en guitig met zijn trendy en retro design.

Japanners zien ook hun wagen een beetje als een gadget en daarom biedt Toyota drie verschillende versies van de Pixis Joy aan, die ieder bij een specifieke levensstijl aansluiten. De 'C' is een cross-overvariant die met zijn stoerdere look en vierwielaandrijving voor alle werk goed is. De 'F' is een meer modieuze uitvoering, ideaal voor shoppende fashion victims. En dan is er nog de sportieve 'S' die een krachtigere motor van 63 pk heeft, in plaats van de 55 pk-krachtbron op de andere versies. De 600 cc wordt steeds aan een CVT-automaat gekoppeld.

Modellen uit de klasse van 'kei cars' blijven meestal voorbehouden aan de Japanse of Aziatische markt. Maar gezien de groeiende trend naar supercompacte wagens in Europa, is het zeker niet uitgesloten dat de Pixis Joy (of zijn opvolger) ook naar onze contreien komen.(Belga)

Onze partners