Toyota frist Yaris op

09/02/17 om 12:01 - Bijgewerkt om 12:20

Bron: Belga

De Toyota Yaris krijgt voor het nieuwe jaar een nieuwe 1,5 liter benzinemotor, een bijgeschaafd koetswerk, tal van technisch updates en extra uitrusting.

Toyota frist Yaris op

Toyota frist Yaris op © BELGA

De Toyota Yaris 'modeljaar 2017' herken je in de eerste plaats aan zijn hertekende bumpers die nauw aansluiten bij de nieuwe huisstijl die met de nieuwe Prius en de C-HR werd geïntroduceerd. Van de gelegenheid werd meteen gebruik gemaakt om de uitrusting een update te geven. Vooral op vlak van veiligheid is de Yaris weer helemaal bij de les met een zeer compleet Toyota Safety Sense pakket dat onder meer een anticrashsysteem met automatische noodremfunctie, rijstrookbewaking, automatische grootlichten en verkeersbordherkenning omvat. Op technisch vlak brengt de 1,5 liter-benzinemotor de belangrijkste vernieuwing. Hij vervangt de vertrouwde 1,3 liter en zou met de nieuwe VVT-iE variabele kleppentiming bijzonder efficiënt functioneren. Volgens Toyota bedraagt de verbruikswinst 12%. Deze 1.5 produceert 111 pk en 118 Nm en sprint daarmee in 11,0 seconden van 0 tot 100 km/u, wat 0,8 seconde sneller is dan de 1.3. Daarnaast onderging ook de 1.5 Hybride verscheidene technische aanpassingen om nog vlotter en efficiënter te lopen.

Meer Yaris-nieuws volgt wellicht later in het jaar, want Toyota toonde al een sportieve versie bij de lancering van de WRC rallywagen. Deze variant zou worden aangedreven door een 1.8 liter met compressor en ruim 200 pk produceren.(Belga)

Onze partners