Teller Suzuki Swift staat op 5 miljoen

20/04/16 om 12:53 - Bijgewerkt om 12:53

Bron: Belga

Sinds de lancering van de huidige generatie Suzuki Swift zijn er wereldwijd 5 miljoen exemplaren verkocht. Suzuki onthulde dit stadswagentje in november 2004 en voor de constructeur zou dat een mijlpaal in haar geschiedenis worden.

De Swift zette Suzuki weer op de kaart in het bijzonder concurrentiële segment van de compacts. Het autootje komt met een aantrekkelijk design dat geïnspireerd is op dat van de Mini. Bovendien beschikt hij over prima rijkwaliteiten. Suzuki zorgt tevens voor kleine en sprankelende motoren met de 1.2 en de 1.6 benzinemotor. Er is ook een kleine 1.3 liter grote diesel van Italiaanse origine.

Elf jaar en een belangrijke facelift (2013) later, staat de productieteller op 5 miljoen exemplaren. Dit volume werd mogelijk door de brede verspreiding, want de Swift wordt in zes landen gebouwd (Hongarije, India, China, Pakistan, Thailand en Japan) en in ruim 140 landen gecommercialiseerd. India is met stip de belangrijkste markt want ruim 54 procent van de Swifts worden daar verkocht, 17 procent van de productie is voor Europa, 10 procent voor Japan en 19 procent voor de rest van de wereld.

De constructeur bouwt ook een 1.2 4x4 die erg interessant is voor regio's met harde klimatologische omstandigheden. Liefhebbers van een betaalbare sportieveling worden bediend met de Swift Sport.(Belga)

Onze partners