"Technologisch is veel mogelijk maar wie is bereid of bij machte daarvoor te betalen?" (video)

18/01/15 om 09:51 - Bijgewerkt om 11:43

Bron: Knack

Volkswagen heeft vorig jaar meer dan 10 miljoen wagens geproduceerd en stoot allicht door naar plaats één op de wereldranglijst van de autobouwers. Dat is sneller dan de Duitse autobouwer had vooropgesteld.

"Technologisch is veel mogelijk maar wie is bereid of bij machte daarvoor te betalen?" (video)

De Golf is vandaag leverbaar met vijf verschillende aandrijfvormen © Autosalon

Volkswagen, das Auto. Met die niet mis te verstane slogan daagt de Duitse autoconstructeur al enkele jaren zijn concurrenten uit, zonder dat die het aandurven om de handschoen op te nemen. Het geeft aan hoe sterk de positie van Volkswagen wel is, niet alleen in Europa maar ook in China bijvoorbeeld. In feite staat Volkswagen symbool voor het Duitse Wirtschaftwunder.

Nadat de geallieerde legers het industrieel apparaat van Duitsland met de grond gelijk hadden gemaakt, herrees het land uit zijn as en groeide het in de jaren zestig en zeventig uit tot een van de sterkste economieën ter wereld. Made in Germany is een keurmerk geworden dat staat voor topkwaliteit, duurzaamheid en technologische vooruitgang, wat verklaart waarom Duitse producten welstand uitstralen en zo gegeerd zijn. Geen beter statussymbool dan een Duitse luxeauto voor de deur.

Kaap van 10 miljoen voertuigen gepasseerd

De Volkswagen-groep heeft het voorbije jaar voor het eerst meer dan 10 miljoen voertuigen verkocht en is daarmee goed op weg om de nummer één in de autowereld te worden. Op tien jaar tijd is de verkoop verdubbeld en dat is beter dan vooropgesteld in het Strategisch Plan 2018 van het concern. En dat ondanks de tegenvallende resultaten van de voorbije maanden in Rusland (- 12,7 %) en Zuid-Amerika (- 19,8 %).

De wereldwijde crisis maakt ook slachtoffers in de zogenaamde groeilanden. De grootste vooruitgang boekte de Duitse autogroep in China (+ 12,4 %), Azië (+ 11,3 %) en West-Europa (+ 7,2 %). Binnen de groep zelf scoorden Skoda (+ 12,7 %), Audi (+ 10,5 %) en Seat (+ 10,0 %) opvallend goed, met als uitschieter Porsche (+ 17,1 %).

Wat maakt Volkswagen zo sterk? Dat vroegen we aan Jean-Marc Ponteville, woordvoerder van VW-invoerder D'Ieteren..."Het merk VW beschikt over een zeer uitgebreid en goed uitgebalanceerd gamma van modellen en motorisaties, gaande van de kleine Up! die minder dan 10.000 euro kost tot de sjieke Phaeton van 100.000 euro. Ons aanbod is bovendien samengesteld in functie van de lokale markten, want een zeer belangrijk gegeven is. Want daardoor leveren we als volumemerk in feite maatwerk af én ziet het grote publiek ons als een volumemerk met het etiket van een luxemerk."

Daardoor is bijvoorbeeld het prijselement voor de doorsnee VW-klant minder doorslaggevend dan bijvoorbeeld voor een Renault- of Citroën-klant. Dat is een niet onbelangrijke troefkaart op de Europese markten waar al enkele jaren een harde concurrentieslag wordt uitgevochten die zich vertaalt in een ware prijzenslag. VW kan het zich echter permitteren om niet te braderen, wat zijn rendabiliteit ten goede komt.

De Tristar is de voorafbeelding van de 'duivel-doet-al' van morgen, extreem flexibel en veelzijdig

De Tristar is de voorafbeelding van de 'duivel-doet-al' van morgen, extreem flexibel en veelzijdig

Just in time

De Volkswagen-groep gaat ook verstandig om met technologische innovaties. Het is geen pionier maar slaagt erin om op het gepaste moment nieuwe technologieën te implementeren in de serieproductie. Van alle grote constructeurs beschikt Volkswagen nu over het meest milieuvriendelijke modellen- en motorenaanbod. Jean-Marc Ponteville (D'Ieteren) : "Wij hebben geleerd uit fouten uit het verleden en proberen nieuwe producten just in time in de markt te zetten. Iedereen heeft de mond vol van alternatieve aandrijfsystemen, welnu VW biedt zijn meest verkochte model aan met vijf verschillende aandrijfsystemen.

De Golf is beschikbaar met een benzine-, dieselmotor of elektromotor, als hybride en op aardgas. In Brazilië rijden onze auto's op ethanol, er bestaat zelfs een Volkswagen op waterstof. Technologisch is veel mogelijk maar wie is bereid of bij machte daarvoor te betalen? That's the question. Bovendien, waar kan ik vandaag waterstof tanken? Nergens. Dat is ook een probleem in ons land voor wie met een elektrische auto rijdt. De oplaadinfrastructuur laat nog te wensen over."

Volkswagen staat ook sterk op het markt van de lichte bedrijfsvoertuigen en bestelwagens en pakt op het Autosalon van Brussel groot uit. Jean-Marc Ponteville (D'Ieteren): "Volkswagen etaleert niet enkel zijn gamma maar werpt met een studiemodel ook een blik in de toekomst. De Tristar verenigt alle kwaliteiten van de huidige Transporter maar demonstreert ook wat morgen mogelijk is: multifunctioneel als een Zwitsers mes, veelzijdig, betrouwbaar en geschikt voor ieder terrein, wat van een utilitair voertuig zelfs een hebbeding voor surfers maakt."

Lees meer over:

Onze partners