Techno-Classica opent dit weekend de deuren

05/04/16 om 20:49 - Bijgewerkt om 20:49

Bron: Belga

Deze week opent de 28ste editie van de Techno-Classica in het Duitse Essen de deuren. Alle prestigieuze merken maken hun opwachting op deze belangrijke beurs op een steenworp van de Belgische grens.

Techno-Classica is de voorbije jaren een echt professioneel salon geworden want liefst 25 constructeurs zijn er officieel aanwezig naast talloze specialisten in young- en oldtimers. Je kan er niet alleen auto's bewonderen want er staan ook 2.500 exemplaren te koop. Je ziet er kleine stadswagentjes vanaf een budget van pakweg 2.000 euro maar je ziet er ook unieke stukken die enkele miljoenen euro's waard zijn. Het salon telt 20 hallen en ze staan boordevol juweeltjes voor de liefhebber.

Er zijn ook thematentoonstellingen op een erg hoog niveau. Dit jaar is er bijvoorbeeld een Mille Miglia expo met een van de meest vermaarde wegraces als centraal thema. Bezoekers kunnen er onder meer de Mercedes-Benz 300 SLR, de Maserati A6 GCS of de Ferrari 750 Monza zien. Deze modellen stonden in 1955 in Brescia aan de start bij de derde editie van de Mille Miglia! De Techno-Classica verwacht van 6 tot 10 april ruim 200.000 bezoekers. (Belga)

Onze partners