Tata lanceert de Hexa Tuff

04/10/16 om 11:44 - Bijgewerkt om 11:49

Bron: Belga

Deze maand lanceert de Indische constructeur Tata zijn nieuwe SUV Hexa op zijn thuismarkt. Een model dat de ernstige ambities van dit merk duidelijk maakt.

Tata lanceert de Hexa Tuff

Tata lanceert de Hexa Tuff © BELGA

De designers kregen de opdracht een 'Lifestyle SUV' te ontwikkelen die meteen in het oog springt. Op de snuit prijkt een grille met honingraat motief waarop ook het nieuwe 3D-logo in chroom werd geplaatst, geflankeerd door strakke led-koplampen. Een sportief accent werd bekomen door de grote voorspoiler, de geïntegreerde drempels en de 19"-velgen. Verder werd het interieur in leder uitgevoerd met chroom accenten, wat zeer populair is op de Indische markt. Ook een modern infotainmentsysteem van Harman Kardon met Bluetooth-verbinding en Apple-compatibiliteit is voorzien.

De Tata Hexa Tuff wordt aangedreven door een 2.2 liter diesel met 156 pk en 400 Nm en beschikt over een hydraulische stuurbekrachtiging, cruise control, verschillende rijprogramma's (Auto, Comfort, Dynamique en Offroad) en naar keuze een manuele versnellingsbak of een automaat met zes verhoudingen. Tenslotte is deze SUV eveneens voorzien van ABS en een elektronische stabiliteitscontrole. Op de Indische thuismarkt zal de Hexa Tuff voor ongeveer 1,5 miljoen roepies (ca. 20.000 euro) verkocht worden. Of hij ook naar Europa komt, is momenteel nog niet bekend. (Belga)

Onze partners