Sven Nys rijdt Zoute Grand Prix

03/10/17 om 20:46 - Bijgewerkt om 20:47

Bron: Belga

Het volgende weekend maakt ex-wereldkampioen veldrijden Sven Nys zijn debuut op vier wielen aan het stuur van een BMW 507 in de Zoute Grand Prix.

De Zoute Grand Prix is de voorbije jaren uitgegroeid tot een klassieker in de wereld van oldtimers en prestigewagens. Intussen kunnen de organisatoren dan ook rekenen op een mooi deelnemersveld met prachtige wagens, die vaak nog eens door bekende Belgen worden bestuurd.

Op dat lijstje prijkt ook onze gewezen cyclocrosskampioen Sven Nys die hiermee de overstap maakt van twee naar vier wielen. Lang zal hij wellicht niet geaarzeld hebben om de uitnodiging te accepteren, want er werd hem een exclusieve BMW 507 ter beschikking gesteld door de invoerder. Nys zal het in Knokke en omstreken wel een beetje deftig moeten houden aan het stuur van deze waardevolle wagen, aangezien hij Peter Henrich, de CEO van BMW Group Belux, naast zich krijgt tijdens de Zoute Grand Prix.

Deze BMW 507 uit 1957 komt rechtstreeks van het BMW Museum in München en wordt onderhouden door BMW Classic. Dit model werd ontworpen door Albrecht Graf Goertz en werd voor het eerst voorgesteld op het Salon van Frankfurt in 1955. Met slechts 254 geproduceerde exemplaren bleef de 507 vrij exclusief en behoorde toe aan persoonlijkheden zoals Elvis Presley, John Surtees, Alain Delon of Koning Albert II. De BMW 507 wordt aangedreven door een 3,2-liter achtcilinder motor, die 150 pk produceert voor een gewicht van 1.220 kg.(Belga)

Onze partners