Suzuki overweegt partnership met Toyota

14/10/16 om 17:18 - Bijgewerkt om 17:21

Bron: Belga

Suzuki en Toyota hebben vandaag aangekondigd dat beide merken een commerciële samenwerking overwegen op vlak van ecologie, veiligheid en informatietechnologie.

De ecologische uitdagingen waar de auto-industrie vandaag voor staat zijn gigantisch en komen er in sneltreinvaart aan. De auto-industrie moet niet alleen verdergaan met de ontwikkeling van klassieke auto's maar er is ook toptechnologie nodig om ook in de toekomst mobiliteit te blijven verschaffen. Los van de R&D die elk bedrijf individueel doet, wordt het steeds belangrijker om samen te werken om infrastructuur te ontwikkelen en nieuwe industriële processen uit te denken. Suzuki is vooral gespecialiseerd in mini-wagentjes en weet hoe je deze modellen aan een competitief tarief in de markt kan zetten.

Anderzijds is het voor Suzuki lastig om een antwoord te bieden op de uitdagingen van de toekomst. Toyota van zijn kant heeft heel wat expertise op vlak van ecologie, veiligheid en informatietechnologie maar de constructeur is er zich ook van bewust dat hij op vlak van uniformisering en synergiën niet op het niveau staat van zijn Noord-Amerikaanse of Europese concurrenten. Toyota en Suzuki bestuderen daarom de mogelijkheden die een dergelijke samenwerking kan bieden zodat ze hun eigen positie kunnen versterken. Het gaat vandaag om initiële gesprekken en het is de bedoeling dat beide merken concurrenten blijven en elk op een correcte en onafhankelijke manier kunnen verder werken.

(Belga)

Onze partners