Suzuki onthult nieuwe Swift Sport

25/07/17 om 11:33 - Bijgewerkt om 11:35

Bron: Belga

Swift heeft de sportieve versie van zijn kleine Swift klaar. Vandaag worden slechts enkele foto's getoond, in afwachting van de wereldpremière in september op het autosalon van Frankfurt.

Suzuki onthult nieuwe Swift Sport

Suzuki onthult nieuwe Swift Sport © BELGA

Het Japanse merk lanceerde dit jaar de nieuwe generatie van zijn populaire B-segmenter. Maar al bij de onthulling van de nieuwe Swift werd uitgekeken naar de sportieve variant als aanvulling op de 'brave' gekende versies. Intussen volgde de bevestiging van Suzuki dat de nieuwe Swift Sport begin september op het autosalon van Frankfurt zal onthuld worden. De constructeur belooft dat die "een nieuw niveau van rijsensaties zal bieden".

Op de foto vallen vooral de expressievere snuit en velgen van de Swift Sport op. Technische details werden voorlopig nog niet vrijgegeven. Wel wordt er vanuit gegaan dat de nieuwe generatie iets krachtiger zal worden dan zijn voorganger die werd aangedreven door een 136 pk sterke atmosferische 1,6 liter viercilinder. Wellicht krijgt de nieuwe Swift Sport een compactere turbomotor op de vooras. Een aangepaste versie van de 1,4 liter van de Vitara S lijkt een bijzonder geschikte optie.(Belga)

Onze partners