Suzuki-fabriek in Kosai bouwt 20 miljoenste auto

16/09/16 om 12:14 - Bijgewerkt om 12:20

Bron: Belga

In de fabriek van de Suzuki Motor Corporation in Kosai, Shizuoka (Japan) werd zopas de 20 miljoenste auto geproduceerd. Suzuki vierde dit tijdens een officiële ceremonie in bijzijn van Toshihiro Suzuki, de president van de Suzuki Motor Corporation.

De productiesite van Kosai is de eerste autofabriek van Suzuki waar 20 miljoen voertuigen werden gebouwd gedurende de voorbije 45 jaar en 11 maanden. Het 20 miljoenste autootje is een klein stadswagentje, de Suzuki Spacia.

De fabriek van Kosai werd in oktober 1970 opgestart en heeft altijd kleine stadswagentjes gebouwd. In augustus 1983 werd een tweede site voor compacte voertuigen in gebruik genomen waar ook wagens voor export werden gebouwd. Op dit ogenblik is dit de belangrijkste fabriek voor kleine stadswagens zoals de Alto, Wagon R en de Hustler. In 2015 werden er 450.000 auto's geassembleerd, oftewel meer dan de helft van het volume van Suzuki op de Japanse markt (860.000).

In de site hanteert men het devies "Smaller, Fewer, Lighter, Shorter and Neater". Men doet er alles aan om de efficiëntie te verbeteren. Deze moederfabriek stond ook model voor de andere fabrieken die in het buitenland werden neergepoot. Op dit ogenblik bouwt men in de site van Kosai volgende modellen: Wagon R, Alto, Alto Lapin, Spacia en Hustler.(Belga)

Onze partners