Suzuki Baleno komt in de lente naar Europa

15/02/16 om 15:39 - Bijgewerkt om 15:39

Bron: Belga

Suzuki toonde de nieuwe Baleno in wereldpremière op het salon van Frankfurt. Vandaag kondigt Suzuki de commercialisering van deze nieuwe berline op de Europese markt aan.

"De Baleno zorgt voor een uitstekende mix van elegante lijnen, ideale afmetingen, keurige prestaties en een prima energetisch rendement", weet men bij Suzuki. In het kader van de nieuwe managementstrategie op midden lange termijn, "Suzuki Next 100", legt de constructeur de klemtoon op de nieuwe productiestrategie.

Zo komt er een nieuwe aanpak op vlak van gemeenschappelijke platformen. Het nieuwe onderstel dat voor de Baleno wordt gebruikt is niet enkel stijver, het weegt ook minder. Dit zorgt voor een lager verbruik, meer veiligheid en extra ruimte in de wagen. Deze vijfdeurs berline wordt aangedreven door de nieuwe en krachtige "Boosterjet"-motor met rechtstreekse brandstofinspuiting. Hij is ook leverbaar met de Dualjet-motor die voorzien is van het SHVS systeem (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) dat de verbrandingsmotor helpt middels een geïntegreerde starter-alternator.

Deze nieuwe Baleno werd al in oktober op de Indiase markt gelanceerd. De auto was daar meteen een succes. In de lente komt de wagen ook op de Europese markten.(Belga)

Onze partners