Suzuki 4x4 op de maan

21/04/17 om 16:00 - Bijgewerkt om 16:10

Bron: Belga

Suzuki heeft op aarde een stevige reputatie met zijn vierwielaandrijving en is klaar om die technologie nu ook op de maan aan te wenden.

Suzuki 4x4 op de maan

Suzuki 4x4 op de maan © BELGA

Deze missie kadert in de Google Lunar X Prize wedstrijd, een internationale competitie georganiseerd door de X Prize Foundation en ondersteund door Google. Met een budget van 30 miljoen dollar is het doel een robot naar de maan te sturen die minstens van 500 meter kan afleggen en ook beelden, video's en andere informatie van deze rit naar de aarde kan sturen.

Het Japanse Hakuto Team is klaar om zijn ruimteschip te lanceren, dat met de hulp van Suzuki werd ontwikkeld. Het automerk vervult trouwens nog steeds een belangrijke rol in het project. Het eerste prototype van de maanwagen woog 10 kg, maar dankzij het gebruik van toptechnologie en de aanwending van ultralichte materialen weegt het voertuig nu nog slechts 4 kg. Om het onbekende terrein op de maan te verkennen, kan de Allgrip 4x4-technologie van Suzuki goede hulp bieden.

Dit 4x4-systeem is trouwens aanwezig op heel wat modellen uit het huidige Suzuki-aanbod, zoals de Jimny of zelfs de Swift op sommige markten. Op het maanvoertuig experimenteerden de ingenieurs met tal van nieuwe innoverende concepten en materialen. Ze hopen met de resultaten van dit project ook het functioneren van de 4x4-transmissies op de seriemodellen verder te laten evolueren en te verbeteren. De lancering van dit maanvoertuig is gepland voor het eind van het jaar.(Belga)

Onze partners