Supercar Glickenhaus SCG 003 wordt bouwpakket

05/09/16 om 12:51 - Bijgewerkt om 12:51

Bron: Belga

De exclusieve supercar Glickenhaus SCG 003 gaat 1,3 miljoen dollar kosten en wordt als zelfbouwpakket geleverd. Wie minder handig is, kan wel rekenen op een monteur van het merk.

Supercar Glickenhaus SCG 003 wordt bouwpakket

Supercar Glickenhaus SCG 003 wordt bouwpakket © BELGA

De lancering van de SCG 003 is de realisatie van de natte droom op vier wielen van de New Yorkse miljardair James Glickenhaus. Hij wou zijn eigen racewaardige én straatlegale supercar bouwen, waarmee hij over de weg naar een circuit kan rijden, er kan deelnemen aan een race, en achteraf weer mee naar huis kan rijden. Een origineel concept dat intussen realiteit werd en nu klaar is voor de commercialisatie.

Glickenhaus hoopt een beperkte reeks van een tiental exemplaren van de SCG 003 af te zetten. Aan 1,3 miljoen dollar het stuk gefactureerd én zelf in elkaar te zetten. Dat lijkt vreemd voor een peperdure sportwagen, maar Glickenhaus heeft er een heel goede reden voor. Een kitcar is namelijk vrijgesteld van de strenge crash- en andere veiligheidstesten in de Verenigde Staten, die voor een kleine, artisanale constructeur erg tijdrovend en duur zijn.

Geïnteresseerden hebben de keuze uit drie versies: de Comptetizione (C) bedoeld voor de autosport, de Stradale (S) vooral geschikt voor straatgebruik en voorzien van enig comfort, en de Comptetizione Stradale (CS) die nog steeds racewaardig is maar eveneens de weg op kan. Die laatste kan rijden met zowel de 800 pk 4,4 liter V8 Biturbo voor straatgebruik, als de voor raceseries gehomologeerde 3,5 liter V6 Biturbo die slechts circa 540 pk levert, omwille van de verplichte restrictoren.(Belga)

Onze partners