Succesvolle BMW Motorrad Day

21/06/16 om 18:17 - Bijgewerkt om 18:17

Bron: Belga

BMW viert dit jaar zijn 100e verjaardag maar bouwt reeds motorfietsen sinds 1923. Ter gelegenheid van dit bijzondere eeuwfeest organiseerde BMW Motorrad Belux een spectaculaire belevenisdag.

Succesvolle BMW Motorrad Day

Succesvolle BMW Motorrad Day © BELGA

Zo'n 2000 motorliefhebbers vierden deze 'BMW Motorrad Day' mee op de hoofdzetel van het Belgisch-Luxemburgse filiaal in Bornem. Deze BMW Motorrad Day werd ingericht om alle fervente motorliefhebbers een allround ervaring te bieden met het merk. Zo zorgden stuntpiloten en het Gymkhana behendigheidsparcours voor het nodige spektakel. Verder konden snelheidsliefhebbers in de aangrenzende Lodderstraat genieten van een korte race over een afstand van 1/8 mijl door een tiental Custom & Classic bikes. En méér dan 450 mensen lieten zich verleiden tot een testrit met een van de nieuwste motorfietsen en maxi-scooters van de Beierse fabrikant.

Toch waren het ook de échte klassiekers die de show stalen. Via een publieke oproep van BMW Motorrad Belux konden Belgen hun eigen pareltjes aanbieden voor de overzichtstentoonstelling. Een jury van experts keurde de vele aanbiedingen en kroonde drie winnaars. De meest zeldzame motorfiets was de R 63 uit 1928 van Bruno Guns. De best bewaarde en mooist gerestaureerde motorfiets werd de R 16 uit 1929, eigendom van Patrick Smets. De favoriet van de jury was de R 60 met Belgische zijspan Précision uit 1960 van Christian Thibaut.(Belga)

Onze partners