Subaru wordt bekroond in de VS en Japan

02/02/16 om 09:03 - Bijgewerkt om 09:03

Bron: Belga

Zowel in Japan als in de Verenigde Staten hebben de Subaru-modellen van modeljaar 2016 een maximumscore behaald bij de veiligheidstests.

In Europa kennen we de aanrijdingsproeven die georganiseerd worden door EuroNCAP. In Japan en de Verenigde Staten bestaan er vergelijkbare tests. In Japan gaat het om het Japan New Car Assessment Program (JNCAP) en in de VS worden deze tests uitgevoerd door het IIHS (Insurance Institute for Highway Safety).

De tests van het IIHS leidden dit jaar tot het uitreiken van de Top Safety Pick+ (TSP+) aan Subaru. Dit is meteen de hoogste onderscheiding op vlak van veiligheid. Het Japanse merk kreeg ook de maximale score (beoordeling: goed) tijdens vijf verschillende aanrijdingstests. Voor een frontale aanrijding kreeg de wagen de beoordeling "uitstekend". Het voorbije jaar werden de voorwaarden om de TSP+ te behalen strenger.

In Japan werd de nieuwe XV, net als de Forester getest door JNCAP. Ook hier haalden beide Subaru modellen de maximale score. Zowel de Subaru XV als de Forester kregen de Advanced Safety Vehicle Plus (ASV+) onderscheiding. De JNCAP hecht veel belang aan de aanwezigheid van actieve en passieve veiligheidssystemen tijdens de tests.(Belga)

Onze partners