Subaru Levorg haalt 5 sterren bij EuroNCAP

01/09/16 om 11:03 - Bijgewerkt om 11:03

Bron: Belga

De Subaru Levorg die voortaan is uitgerust met het EyeSight-systeem haalde schitterende resultaten tijdens de nieuwe Euro NCAP-test waarbij de noodremhulp voor voetgangers (Autonomous Emergency Braking Pedestrian Test) werd getest. Subaru geeft aan dat de Europese Levorg de hoogste veiligheidsscore haalde (5 sterren) op de Euro NCAP 2016-tests. Euro NCAP evalueert de veiligheid van de volwassen inzittenden, die van kinderen, voetgangersveiligheid en tot slot de rijhulpmiddelen (Safety Assist).

In het testprogramma van 2016 werd ook een nieuwe test geïntegreerd. Die gaat na op welke manier de wagen voetgangers herkent en hoe hij een aanrijding met die voetgangers tracht te voorkomen. De Subaru Levorg met Eyesight haalde uitstekende resultaten op deze oefening. Subaru haalt al voor de vijfde keer de maximale veiligheidsscore van 5 sterren. Dat gebeurde eerder al in 2009 met de Legacy, in 2011 met de XV, dan in 2012 met de Forester en in 2014 met de Outback.

EyeSight werd eerder al door verschillende organisaties in Europa, in de VS maar ook in Japan beloond omwille van de preventieve veiligheid. EyeSight is het enige systeem dat enkel gebruik maakt van stereocamera's om voertuigen, voetgangers, motorrijders en fietsers die zich voor de wagen bevinden, te spotten. Het systeem kwam al in 2008 in Japan op de markt en het kende meteen succes. Het omvat de autonome remfunctie, maar het zorgt ook voor een adaptieve snelheidsregelaar die bij gelijk welke snelheid werkt.(Belga)

Onze partners