Subaru doet het goed

19/01/16 om 10:28 - Bijgewerkt om 10:28

Bron: Belga

De Japanse constructeur Subaru heeft in 2015 andermaal een recordjaar opgetekend, het vierde op rij. Er werden in totaal 940.000 voertuigen geproduceerd.

Subaru doet het goed

Subaru doet het goed © BELGA

De constructeur blijft trouw aan haar roots want elke wagen beschikt over de integrale symmetrische vierwielaandrijving en een viercilinder boxermotor. Elk jaar ziet Subaru de productie stijgen. De constructeur wil niet gaan concurreren met grotere spelers door dezelfde volumes te draaien.

Volgens Davis Dello Stritto, general manager sales en marketing bij Subaru Europe in Zaventem, is de verkoop op de Belgische markt met 14,4 procent gestegen. Subaru lanceerde vorig jaar de nieuwe Outback en de Levorg, die de Legacy opvolgt. Beide modellen doen het op onze markt erg goed, hoewel ze tot nu toe niet met een dieselmotor leverbaar waren. Dat is een merkwaardige keuze want de Japanse constructeur heeft een uitstekende zelfontbrander in haar gamma. Subaru heeft tot op vandaag ruim 15 miljoen wagens met vierwielaandrijving verkocht. Op die manier is het wereldwijd een van de belangrijkste spelers op deze markt.

De constructeur ziet de toekomst positief in en werkt ook aan nieuwe technologieën zoals een hybride aandrijving die binnenkort productieklaar moet zijn. Er wordt ook aan een autonoom rijdende wagen gewerkt en die zou al tegen 2020 realiteit kunnen worden. De autotak van Fuji Heavy Industries is ook bijzonder trots op de lange levensduur van haar producten. 96% van de wagens die de afgelopen 10 jaar werden verkocht, zijn nog steeds in gebruik.

(Belga)

Onze partners