Stelvio is eerste SUV van Alfa Romeo

17/11/16 om 08:59 - Bijgewerkt om 09:02

Bron: Belga

Alfa Romeo maakt na lange tijd zijn entree op de SUV-markt. En dat gaat niet onopgemerkt voorbij met de 510 pk sterke Quadrifoglio.

Stelvio is eerste SUV van Alfa Romeo

Stelvio is eerste SUV van Alfa Romeo © BELGA

Net als bij de onthulling van de Giulia, gooit het Italiaanse merk ook voor de presentatie van de Stelvio meteen de sportieve topversie in de strijd. Die Stelvio Quadrifoglio heeft de bekende 2,9-liter biturbo V6 met 510 pk onder de motorkap en stuift daarmee in een kleine vier seconden van stilstand tot 100 km/u, terwijl de topsnelheid 284 km/u bedraagt. Niet slecht voor een modieuze terreinwagen.

Deze fraai gelijnde SUV van Alfa Romeo, die naar de bekende bergpas in de Italiaanse Alpen werd genoemd, is 4,68 meter lang, 1,65 meter hoog en 2,16 meter breed. Daarmee heeft hij dimensies die te vergelijken zijn met andere populaire SUV's en crossovers als de Audi Q5 en de BMW X3, die meteen zijn belangrijkste concurrenten worden. Wel komt de Stelvio door zijn iets lagere en geprofileerde lijn wat eleganter en sportiever over.

De Alfa Romeo Stelvio kan rekenen op een intelligente vierwielaandrijving en een 8-trapsautomaat om alle vermogen optimaal en efficiënt op de ondergrond te krijgen. Daarbij staat eveneens een batterij elektronische hulpjes paraat, zoals Torque Vectoring, Integrated Brake System en Chassis Domain Control.

De Italianen lanceren met de Stelvio Quadrifoglio meteen de potente topversie, maar daaraan worden weldra uiteraard nog tal van 'beschaafdere' varianten toegevoegd, zoals wellicht de 2,0-liter turbomotor met 280 pk, die intussen ook de Giulia Veloce aandrijft. Op de prijzen en de exacte specificaties is het nog even wachten.(Belga)

Onze partners