SsangYong stapt in rallycross

24/11/16 om 07:48 - Bijgewerkt om 07:51

Bron: Belga

SsangYong organiseert samen met Zelos vanaf volgend jaar een rallycross-cupformule waarbij de Koreaanse constructeur aangepaste pick-ups zal inzetten. Deze RX Cup moet omwille van de democratische formule autosport opnieuw in het bereik van velen brengen.

SsangYong stapt in rallycross

SsangYong stapt in rallycross © BELGA

De wedstrijden worden georganiseerd binnen de bestaande Belgische Rallycross Kampioenschap dat door de RACB wordt ingericht. Het gaat dus om een officiële discipline. Wat het concept zo uniek maakt, is dat er tijdens een raceweekend tot drie verschillende piloten per auto kunnen rijden. In deze SSangYong Actyon Sports kan men ook telkens een passagier meenemen. Piloten hebben een licentie nodig. Die kan men uiteraard vooraf aanvragen maar ze kan ook de dag van de race zelf worden afgeleverd.

Voor een team kost een heel seizoen 37.500 euro exclusief btw. Daarin zit het gebruik van de auto en alle logistiek ter plaatse inbegrepen. Er worden 12 SsangYong-modellen voorzien, waarvan het vermogen werd opgevoerd tot 225 pk. Er worden 8 races voorzien. Ook komt er een SRX Disco- en een SRX Mediacup met de bedoeling zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met deze discipline.(Belga)

Onze partners