Snelste F-Type ooit!

18/02/16 om 19:19 - Bijgewerkt om 19:19

Bron: Belga

In Genève toont jaguar de F-Type SVR. Dit is meteen de snelste versie die jaguar tot op heden heeft gebouwd van haar F-Type. De wagen is leverbaar als cabrio en als coupé. Hoewel de Britse sportwagenfabrikant de wagen nog officieel moet voorstellen op het salon van Genève, begin volgende maand, kunnen ongeduldige klanten hem nu al bestellen.

Snelste F-Type ooit!

Snelste F-Type ooit! © BELGA

Als basis voor deze snellere versie vertrekt men van de R topversie met de 5.0 V8-motor. Die motor werd verder ontwikkeld bij de Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations afdeling. De motor levert 575 pk en 700 Nm. Los daarvan werd aan de aerodynamica gewerkt met een vlakke bodem, een splitter en een actieve achtervleugel van carbon. Afhankelijk van de gekozen accessoires wordt de wagen 25 tot 50 kg lichter door gebruik te maken van onder meer titanium voor de uitlaat.

Ook binnenin zien we aanpassingen met unieke SVR-stoelen met een gestikt ruitpatroon en een middenconsole die met suède werd bekleed. Voor de coupéversie betaal je 140.820 euro en de cabriolet parkeer je vanaf 147.920 euro voor de deur. Deze F-Type SVR is al vanaf de zomer beschikbaar. (Belga)

Onze partners